Welkom

Welkom bij Shinju Communications.

Blog

Bij Shinju Communications geloven wij in het delen van kennis
over onze projecten en nieuwe technologieën.

Blog zoeken

Microsoft komt met JavaScript-variant TypeScript

Microsoft heeft een nieuwe JavaScript-ontwikkelomgeving genaamd TypeScript uitgebracht. TypeScript is gemaakt om ontwikkelaars te ondersteunen in het schrijven van complexere JavaScript-applicaties. De ontwikkelomgeving is gratis en opensource, de JavaScriptcode die het produceert draait in alle browsers en op alle besturingssystemen.

 

TypeScript wordt gepresenteerd als de redder van de ontwikkelaar, dit omdat de programmeeromgeving vele hulpmiddelen moet gaan bieden om complexe applicaties te kunnen bouwen, die vaak worden gebruikt in combinatie met HTML 5. Ook zou TypeScript handig zijn om te gebruiken bij het bouwen van Windows 8 Store Apps.

 

Microsoft Technical Fellow, Anders Hejlsberg, stelt dat TypeScript nodig is omdat JavaScript nooit bedoeld was voor de taken die men vandaag de dag daarmee moet uitvoeren, JavScript mist de structuur die ontwikkelaars wel terugvinden in andere programmeertalen. TypeScript is ontwikkeld om die missende delen op te vullen door middel van onder andere static typing en classes.

 

 

Overigens werkt bestaande JavaScript code gewoon in TypeScript, net als de JavaScript-libraries. Naast een los programma is er ook een TypeScript editor plugin voor Visual Studio 2012 uitgebracht en zijn er voorbeelden van de TypeScript-code aanwezig.

 

 

De taal is beschikbaar onder de Apache 2.0-licentie en een preview-versie is verkrijgbaar om te downloaden. Anders Hejlsberg is een van de hoofdontwerpers van TypeScript. Hij was eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van C#. In de film hieronder legt hij uit hoe het superscript in elkaar steekt.

Print Post E-mail Post
0 reacties
Laatste reacties
Heidi Huim
Heidi Huim zei op 27 Sep 2012 15:20:19: "Ik werk veel al met blogs die over mijn si..." op Checklist Link Building 2012
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 27 Sep 2012 13:44:33: "@2 Ja hoor Johan dat is zowel altijd mogel..." op Semantisch web
Johan zei op 25 Sep 2012 17:10:37: "Een website semantisch laten maken, is dat..." op Semantisch web
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 25 Sep 2012 11:12:41: "Ook een goede semantische website of webwi..." op Semantisch web

 

Chat