Welkom

Welkom bij Shinju Communications.

Blog

Bij Shinju Communications geloven wij in het delen van kennis
over onze projecten en nieuwe technologieën.

Blog zoeken

Semantisch web

Zeggen de termen Schema.org, Dublin Core en RDFa jou niet direct iets? Heb je geen idee wat het semantisch web nou echt is? Niet getreurd, we leggen het je beknopt uit.

Zoekmachines zoeken nu voornamelijk op tekstuele inhoud van websites en proberen daaruit belangrijke data te extraheren, zodat de weergegeven zoekresultaten relevant zijn voor de gebruiker. Dit is een complex proces en gaat ook niet altijd 100% goed omdat de data niet goed geinterpreteerd kan worden door de zoekmachines.

Zou het niet handig zijn om wat extra gegevens mee te kunnen geven aan zoekmachines, zodat de informatie ook door zoekmachines altijd goed geinterpreteerd kunnen worden? Ja, en er zijn momenteel al een aantal standaarden waaraan je je als website-bouwer kunt conformeren.

Vanuit het W3C (een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt) is er de RDFa standaard ontwikkelend. Deze standaard is erg uitgebreid, maar daardoor ook vaak te complex om geimplementeerd te worden door website-bouwers.

Recent hebben Google, Microsoft (met Bing) en Yahoo ook een standaard ontwikkeld: Schema.org. Deze standaard biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om een hoop extra meta-data toe te voegen aan websites, maar heeft geprobeerd de drempel daarvoor laag te houden.

Meta-data die bijvoorbeeld makkelijk kan worden toegevoegd zijn de NAW-gegevens van bedrijven, auteurs van blog-berichten. Maar ook review en scores van boeken, films etc.

Print Post E-mail Post
Geralateerde Posts
3 reacties
Shinju.nl
1
Ook een goede semantische website of webwinkel laten maken, kijk dan op http://shinju.nl/web-ecommerce.
25 Sep 2012 11:12:41
2
Een website semantisch laten maken, is dat mogelijk of moet je dan direct een nieuwe website laten bouwen?
25 Sep 2012 17:10:37
Shinju.nl
3
@2 Ja hoor Johan dat is zowel altijd mogelijk. Normaliter gesproken controleren wij eerst de huidige webapplicatie qua opbouw en koppelen dan aan u terug hoe lang wij met de implementatie bezig zijn van uw website semantisch maken d.m.v. Microdata, Microformats, en RDFa.
27 Sep 2012 13:44:33
Laatste reacties
Heidi Huim
Heidi Huim zei op 27 Sep 2012 15:20:19: "Ik werk veel al met blogs die over mijn si..." op Checklist Link Building 2012
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 27 Sep 2012 13:44:33: "@2 Ja hoor Johan dat is zowel altijd mogel..." op Semantisch web
Johan zei op 25 Sep 2012 17:10:37: "Een website semantisch laten maken, is dat..." op Semantisch web
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 25 Sep 2012 11:12:41: "Ook een goede semantische website of webwi..." op Semantisch web

 

Chat