Welkom

Welkom bij Shinju Communications.

Blog

Bij Shinju Communications geloven wij in het delen van kennis
over onze projecten en nieuwe technologieën.

Blog zoeken

ECommerce groeit explosief

Meer en meer MKB partijen ruiken de mogelijkheden van online verkoop en willen niet achterblijven bij collegas of concurrenten. Internetbureau Shinju Communications heeft deze dagen te maken met een forse groei in het aantal aanvragen voor webshops.

Dat eCommerce sterk in opmars is mag duidelijk zijn. Niet alleen de aanvragen naar webshops groeien, maar omtrent het thema eCommerce is veel te doen.

 

De consumentenbestedingen in Nederland zijn in de eerste helft van 2012 gegroeid naar 4,61 miljard euro. Dat is een groei van 9% welke in gaat tegen de algemene retailtrend. Dit blijkt uit de Thuiswinkel Markt monitor welke is opgesteld in opdracht van Thuiswinkel.org.

 

Producten groeien harder dan diensten

De webshop omzet van online producten stijgt relatief sterk ten opzichte van de omzet van online diensten zoals vakanties, verzekeringen en tickets. De omzet stijging in producten steeg gemiddeld zelfs 13%. Het meest opvallende aan de huidige cijfers is echter dat de groei van de totale online markt niet verder daalt, zoals in de afgelopen jaren het geval was. De groei blijft stabiel met 9 procent. Dat is positief nieuws in een periode dat veel sectoren het erg moeilijk hebben.”

 

Webshopomzet Interieur & Tuin groeien het hardst

Relatief nieuwe online segmenten zoals Interieur & Tuin en Speelgoed zijn bezig met een inhaalslag en groeien respectivelijk 29% en 25%. Ook grote webshop segmenten Kleding en Witgoed blijven goede groeiresultaten tonen.

 

Print Post E-mail Post
0 reacties
Laatste reacties
Heidi Huim
Heidi Huim zei op 27 Sep 2012 15:20:19: "Ik werk veel al met blogs die over mijn si..." op Checklist Link Building 2012
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 27 Sep 2012 13:44:33: "@2 Ja hoor Johan dat is zowel altijd mogel..." op Semantisch web
Johan zei op 25 Sep 2012 17:10:37: "Een website semantisch laten maken, is dat..." op Semantisch web
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 25 Sep 2012 11:12:41: "Ook een goede semantische website of webwi..." op Semantisch web

 

Chat