Welkom

Welkom bij Shinju Communications.

Blog

Bij Shinju Communications geloven wij in het delen van kennis
over onze projecten en nieuwe technologieën.

Blog zoeken

5 belangrijke SEO tips

De meeste mensen die hun website willen verbeteren zijn vrijwel altijd op zoek naar Seo tips. In principe is dat natuurlijk ook wel begrijpelijk want je leert tenslotte altijd weer nieuwe dingen als je op zoek gaat naar SEO informatie.

Ik noem je hier vandaag slechts 5 tips die voor het optimaliseren voor een website heel belangrijk zijn. Ik kan wel tientallen belangrijke onderdelen bespreken die belangrijk zijn maar met deze 5 SEO tips ben je al een heel eind op weg en deze kunnen in ieder geval als onmisbaar gezien worden.

 

Tip 1: Zorg voor een goede Title.

Het allerbelangrijkste als je je website gaat optimaliseren is een goede en passende Title schrijven. Een Title is het blauwe stukje tekst wat je in Google ziet bij de zoekresultaten. Zie afbeelding 2.

Nu zal je zeggen, “Ja dat heb ik al zo vaak gehoord” , maar nog steeds zijn er zeer veel mensen die ons benaderen voor bijvoorbeeld linkbuilding of seo advies en waarbij we constateren dat zelfs de title nog niet goed is ingevuld.

Een title tag kun je op verschillende manieren invullen maar heeft maar een beperkt aantal tekens die zichtbaar worden in de blauwe tekst die in Google verschijnt. Dit aantal ligt op 70 tekens maximaal maar wij raden altijd aan er 68 aan te houden.

Voorbeeld:

Je hebt een Italiaans restaurant in Meppel met de naam Roma en je wilt met jouw website gevonden worden op “Restaurant meppel” en op “Italiaans Restaurant Meppel” . Dan zou je bijvoorbeeld als Title kunnen invullen:

Restaurant Meppel | Italiaans Restaurant Meppel | Restaurant Roma

Hier is niks mis mee, sterker nog 90% van alle websites heeft de title al niet goed op orde, dus hier win je al punten mee. Ik ben zelf alleen niet zo’n voorstander van het scheidingsteken en naar mijn mening scoor je bij Google meer punten als je je title als een gehele zin schrijft zoals:

Restaurant Roma in Meppel is een traditioneel Italiaans Restaurant

Je ziet hier dat alle woorden die je wilde gebruiken netjes terugkomen in een hele zin. Mijn SEO Tip is om al je titles op deze manier te schrijven.

 

Tip 2: Schrijf een goede Meta Description

Voor een goede metadescription (dit is het stukje tekst wat in Google verschijnt onder de blauwe tekst ) geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als de titel van je pagina. In een meta description kun je 160 tekens gebruiken dus dat is genoeg om een leuk stukje inleiding te schrijven waar jouw pagina over gaat.

Voorbeeld:

Wilt u ouderwets gezellig uit eten in een restaurant in Meppel dan is Italiaans Restaurant Roma in het centrum van Meppel een echte aanrader.

Je blijft binnen de 160 tekens en je hebt een mooie pakkende inleiding geschreven met al jou zoekwoorden erin.

 

Tip 3: Schrijf duidelijke teksten

Als je teksten schrijft voor op een pagina zorg dan dat deze teksten origineel zijn, kopieer dus geen teksten van het internet. Zorg ervoor dat je minimaal 300-500 woorden schrijft voor een pagina en houd je zinnen en alinea’s kort.

Je tekst moet voor iedereen duidelijk leesbaar zijn. Je moet als het ware scannend de tekst kunnen lezen.

Onderbreek je tekst zo nu en dan om een afbeelding of wellicht een filmpje toe te voegen dit maakt een pagina meer aantrekkelijk.

Gebruik je zoekwoorden een keer of 4-5 in de tekst waarvan 1 keer in een van je Koppen. Dit aantal is meer dan genoeg voor Google om te begrijpen waar jou tekst over gaat. Je geeft de meeste informatie namelijk al in de Title en Metadescription.

Mijn SEO Tip is: ga je tekst niet overoptimaliseren en gebruik je zoekwoorden niet meer dan nodig.

 

Tip 4: Start met linkbuilding

Na de Title is het aller belangrijkste onderdeel van SEO , Linkbuilding. Hier zijn de meningen over verdeeld bij verschillende internet marketeers en je komt ze ook niet heel vaak tegen als SEO tip maar linkbuilding bepaald nog altijd voor 50% tot 60% de positie waar je in de zoekmachine terecht gaat komen met jouw website.

De tip van Shinju Communications luidt dan ook: Begin direct met linkbuilding zodra jouw website klaar is en live is. Zorg de eerste paar maanden dat je elke maand een 20 tot 30 links naar jouw website aanlegt. Hiermee geef je Google het vertrouwen dat jouw website interessant is en dat hij jouw website moet blijven volgen en keer op keer beter beoordelen.

Weet je niet waar je genoeg links vandaan kunt halen om aan linkbuilding te blijven werken dan kunnen wij jou daarbij helpen. Neem gerust contact met ons op, dit is geheel vrijblijvend.

 

Tip 5: Schakel een expert in

De laatste tip en een die je niet snel zou verwachten in een lijstje met slechts 5 seo tips is er een om zeker mee aan de slag te gaan, namelijk een lijst bijhouden met seo tips die je tegen bent gekomen tijden je speurtocht naar informatie over zoekmachine optimalisatie.

Elke keer als je en goede tip ergens leest dan schrijf je die op je lijstje en die lees je regelmatig even door. Zo vergeet zelden of nooit de belangrijkste dingen met het zelf maken van een website.

Print Post E-mail Post
Geralateerde Posts
0 reacties
Laatste reacties
Heidi Huim
Heidi Huim zei op 27 Sep 2012 15:20:19: "Ik werk veel al met blogs die over mijn si..." op Checklist Link Building 2012
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 27 Sep 2012 13:44:33: "@2 Ja hoor Johan dat is zowel altijd mogel..." op Semantisch web
Johan zei op 25 Sep 2012 17:10:37: "Een website semantisch laten maken, is dat..." op Semantisch web
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 25 Sep 2012 11:12:41: "Ook een goede semantische website of webwi..." op Semantisch web

 

Chat