Welkom

Welkom bij Shinju Communications.

Blog

Bij Shinju Communications geloven wij in het delen van kennis
over onze projecten en nieuwe technologieën.

Blog zoeken

10 Webdesign trends van 2013

Webdesign is een Belangrijk onderwerp in de wereld van het internet want, een mooie functionele web applicatie trekt natuurlijk meer aandacht dan een verouderde web applicatie.

Vandaag gaan we u 10 Populaire designs van 2013 laten zien die hedendaags worden gebruik.

De webdesigns die u te zien krijgt zijn alle op verschillende frontend talen gebaseerd zoals bijvoorbeeld: HTML, CSS, Javascript, JQuery.

 

1. Responsive webdesign:

Het is algemeen bekend dat Responsive Webdesign handig is om te hebben als webdesign dit omdat dit soort website het gedurende hele jaar in de smaak blijven vallen en er steeds meer touch apparaten gebruikt worden. Responsive Webdesign is ook handig omdat veel mensen tegenwoordig met hun Tablets en Smartphones op internet gaan. Hier komt dus bij dat programmeurs met verschillende resoluties moeten werken om de website op ieder soort apparaat goed tevoorschijn komt dit is met Responsive Webdesign eenvoudiger moeten zijn.

 

2. Parallel Scrollen

Parallel Scrollen is een functie in het webdesign; het houd in dat er meerdere bewegende achtergronden verwerkt zitten in de website dat extra diepte creëert op de website. Parallel Scrollen zorgt ervoor dat het contact dat tussen de gebruiker en de web applicatie verbeterd. Content krijg je met touch devices sneller op je beeld. Parallel Scrollen maakt het navigeren op de web ook leuker voor de gebruiker

 

3. Volledige Achtergrond Pagina’s

Volledige Achtergrond Pagina’s zijn tegenwoordig helemaal in op websites. Dit zijn ook vaak websites die een inspiratie bron vormen voor de andere gebruikers designers gebruiken deze websites om portfolio’s te maken of bijvoorbeeld fotografie websites. Websites met grote achtergronden laten fantastische foto’s zien aan de bezoekers van de website waardoor ze terug zullen komen. Soms kunnen dit soort websites iets te druk overkomen dus test het goed voordat er wordt gereleased richting de productieomgeving.

 

4. Eigen fotografie & Illustraties

Eigen fotografie en illustraties zullen uw web applicatie doen uitsteken boven de rest die standaard afbeeldingen gebruikt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld collega’s van het bedrijf waar de website voor is gemaakt. Maar bijvoorbeeld ook foto’s van de afdeling of het gebouw of productfoto’s zullen uw website laten stralen.

 

5. The End of Flash

Adobe flash is niet langer de kampioen van de animaties. Terwijl er nog vele websites zijn die gebruik maken van flash zal dit aantal in 2013 fors gaan dalen aangezien heleboel websites langzamerhand overstappen naar Javascript, HTML5 en CCS3 voor dynamische en interactieve ervaringen die universeel werken op ieder platform. En dus zijn er geen additionele plug-ins voor nodig zijn.

 

6. Designed Typografie

De dagen dat websites alleen met het font “Arial” of “Verdana” werden geschreven is verleden tijd. Typografie wordt een nieuwe hit in alle nieuwe webdesigns dit omdat met typografie het mogelijk is een eigen font te creëren en te gebruiken voor uw website dit geeft uw website een persoonlijkere identiteit.

 

7. Minimalisme

Het motto onder minimalisme is hoe simpeler hoe beter, al hoewel er niet veel content te zien is op deze pagina is het design buitengewoon professioneel en mooi. Een web applicatie kan er ook minimalistisch uitzien maar veel verborgen interactieve functionaliteit bevatten.

 

8. Skeuomorphism

Skeuomorphism is een design dat een style imiteert van een voorwerp dus met andere woorden: de website laten lijken op andere dingen zoals gadgets. In de digitale wereld wordt skeuomorphism veel gebruikt. Op IOS is de “Rekenmachine” applicatie hier een voorbeeld van. Deze lijkt sprekend veel op een echt bestaande rekenmachine. De verwachting is dat dit soort webdesigns in 2013 enorm zal toenemen.

 

9. Metro webdesign

“Microsoft Design Language” of terwijl “Metro” is sinds de release van Windows 8 al stukken bekender. “Metro” bestaat uit vakken en blokjes met solide kleuren waar content in staat als een icoon metro is het tegenovergestelde van Skeuomorphisme en is buiten het feit dat de stijl simpel lijkt toch plezierig om naar te kijken.

 

10. Pinterest layout

Pinterest werd in 2011 ineens razend populair en in de afgelopen jaren is webdesign hier grotendeels door beïnvloed. De nette en geordendheid van de dynamische inhoud zijn netjes geordend zodat elke lege plek wordt gevuld met content van fotos tot teksten. De focus ligt hier dan ook op de afbeeldingen en de indeling van de website. Dat deze soort webdesigns in 2013 zal groeien is meer dan zeker.

Print Post E-mail Post
0 reacties
Laatste reacties
Heidi Huim
Heidi Huim zei op 27 Sep 2012 15:20:19: "Ik werk veel al met blogs die over mijn si..." op Checklist Link Building 2012
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 27 Sep 2012 13:44:33: "@2 Ja hoor Johan dat is zowel altijd mogel..." op Semantisch web
Johan zei op 25 Sep 2012 17:10:37: "Een website semantisch laten maken, is dat..." op Semantisch web
Shinju.nl
Shinju.nl zei op 25 Sep 2012 11:12:41: "Ook een goede semantische website of webwi..." op Semantisch web

 

Chat